Fényszóró polírozás Érd

Megosztás

Fényszóró polírozás Érd

A fényszóró polírozást szükségessé teszi, hogy idővel a műanyag autólámpák bemattulnak, megszűnik az átláthatóságuk, karcossá válnak. Ez a változás túlnyomórészt az ultraibolya sugárzásnak, a hőhatásnak és az oxidációnak köszönhető. Viszont ez több mint egy apró „kozmetikai” hiba. A matt fényszórók komoly veszélyt jelentenek a biztonságra, különösen az éjszakai vezetés közben. Mérések szerint egy besárgult lámpa hatékonysága akár 80%-kal is csökkenhet. Ezen túlmenően a gépkocsi ebben az állapotban nem vizsgáztatható le.

A lámpabúra szervizelése Érd régiójában

Most két lehetőség közül választhat: fényszóró csere vagy a fényszóró polír(ozás). A fényszórók cseréje igen költséges és sokáig tart, míg a lámpa polírozás okosabb, költségkímélő eljárás.

Munkatársaink szakszerű szervizt nyújtanak az érdeklődőknek Érd területén, ünnepnapokon is. Az elérhető legprofibb eszközökkel, legkorszerűbb technológiai eljárásokat (kétkomponensű lakkozás vagy pasztás) használva végezzük a munkát, így garantálva fényszóróinak a tartós fényességet, tisztaságot, időtállóságot a környezeti behatások ellen, Önnek pedig a láthatóságot és biztonságot nyújt.

Ha szaktanácsot adhatunk, hogy melyik eljárás a legalkalmasabb Önnek, forduljon hozzánk bizalommal, mi támogatjuk a legoptimálisabb megoldás megtalálásában. A módszerekről bővebben a Polírozási technológiák menüpontra kattintva is olvashat.

Fényszóró polírozás előtte-utána képek – polírozás Érd területén

fenyszoropolirozas elotte Érd
fenyszoropolirozas utana Érd

Autólámpa polírozási technológiák

Mi is történik fényszóró polírozáskor?

Habár a műanyag lámpabúra sok hasznos paraméterrel rendelkezik, van egy hátránya, mégpedig hogy az idő múlásával a korrózió, napfény, hőhatás megváltoztatja a fényszóró felületének fizikai tulajdonságát.

A gyári fényszórók eredetileg még rendelkeznek UV álló bevonattal, amely nagy mértékben megvédi a lámpákat a külső behatásoktól. Viszont ahogy jeleztem korábban, idővel sajnos ez a folyamat végbemegy. A jó hír az, hogy a probléma játszi könnyedséggel orvosolható a lámpák polírozásával, ami túlnyomórészt a legjobb megoldás.

A polírozás során megszüntetjük az oxidációt, és egy új UV álló bevonattal látjuk el a fényszórókat.

A fényszórók helyreállítása eredeti állapotukba nem csupán a jármű esztétikai megjelenését fokozza, hanem, ami még sokkal lényegesebb, biztonságot ad a benne ülőknek azáltal, hogy helyreállítjuk a lámpák azon képességét, hogy a gépkocsi előtt haladó tárgyakat kiválóan világítsa meg.

Polírozáskor a lakkozásos vagy pasztás technológia között dönthetnek tisztelt ügyfeleink.

lampaburapolirozas Érd

Lakkozás vagy paszta?

Elsőre sokaknak gondot okozhat, hogy melyik technológiát érdemes választani. A továbbiakban megtekintheti a kettő közötti főbb eltéréseket.

Pasztás technika:

 • 7 lépcsőben történő polírozás után paszta kerül a fényszórókra
 • Olcsóbb módszer
 • Rövidebb ideig tartó hatás
 • 45 perc munkaidő

Lakkozás:

 • 7 lépcsőben történő polírozás végén kétkomponensű lakkot alkalmazunk
 • Optimális UV védelem
 • Költségesebb módszer
 • hosszú távon érezteti a hatását
 • 60 perc szükséges az elvégzéséhez

Miért érdemes políroztatni a fényszórót?

A fényszóró polírozás során nagymértékben járulunk hozzá a környezetvédelemhez, mivel nem teremtünk felesleges hulladékot. Így ez környezetet kímélő megoldás. Járulékos előnyei:

 • Nagy mértékben növeli a jó láthatóságot utazás közben
 • Fokozza járművének külső megjelenését, ezáltal növelve értékét
 • Eladhatóbbá teszi az autóját
 • Kiküszöböli a költséges cserét
 • Műszaki vizsgára alkalmas a gépkocsi

Kiegészítő szolgáltatásaink Érd övezetében

Évtizedes tapasztalatunk van a szélvédőjavítás és autóüveg csere területén is.

Ha járművét szeretné fóliáztatni, akkor is számíthat ránk, forduljon hozzánk bizalommal az elérhetőségeinken.

Időpont egyeztetése után akár ünnepnapon is állunk rendelkezésére, és helyszíni kiszállással is elvégezzük a kért fényszóró polírozást vagy egyéb szolgáltatást Érd övezetében.