Fényszóró polírozás Országút

Megosztás

Fényszóró polírozás Országút

A fényszóró polírozást szükségessé teszi, hogy egy idő után a műanyag lámpák mattá válnak, elveszítik fényességüket, karcossá válnak. Ez a változás legtöbbször az UV sugárzásnak, a hőhatásnak és az oxidációnak köszönhető. De ez több mint egy apró szépséghiba. A matt lámpabúrák beláthatatlan veszélyt jelentenek a biztonságra, kiváltképpen az éjszakai vezetés során. Mérések alapján egy besárgult fényszóró hatásfoka akár 80%-kal is kisebb lehet. Továbbá az autó ilyen formában nem megy át a műszaki vizsgán.

A lámpa szervizelése Országút régiójában

Most két opció közül választhat: fényszóró csere vagy fényszóró polírozás. A lámpabúrák cseréje igen költséges és időigényes, míg az autólámpa polírozás intelligensebb, költséghatékonyabb módszer.

Szervizmérnökeink professzionális szervizt biztosítanak az érdeklődőknek Országút övezetében, akár hétvégén is. Az elérhető legprofibb eszközökkel, legmodernebb technológiai eljárásokat (kétkomponensű lakkozás vagy pasztás) használva végezzük a munkát, így biztosítva fényszóróinak a hosszú ideig tartó fényességet, tisztaságot, időtállóságot a környezeti behatások ellen, Önnek pedig a láthatóságot és biztonságot biztosít.

Ha műszaki segítséget nyújthatunk, hogy melyik eljárás a legalkalmasabb Önnek, forduljon hozzánk nyugodtan, mi segítünk meghozni a legjobb döntést. A módszerekről bővebben a főoldalról a Polírozási technológiák menüpontra kattintva is talál információt.

Fényszóró polírozás előtte-utána képek – polírozás Országút övezetében

fenyszoropolirozasaelottefoto Országút
fenyszoropolirozasautanafoto Országút

Lámpabúra polírozási módszerek

Mi is történik fényszóró polírozáskor?

Jóllehet a műanyag autólámpa sok előnyös paraméterrel rendelkezik, van egy hátránya, ez pedig az, hogy az idő elteltével az oxidáció, napsugárzás, hőmérsékletingadozás búrára gyakorolt hatása megváltoztatja a fényszóró felületének fizikai tulajdonságát.

Az új lámpákon van még ultraibolya sugárzás ellen védő réteg, amely nagyban megvédi a lámpákat a külső behatásoktól. Viszont ahogy jeleztem korábban, idővel sajnos ez a folyamat előbb-utóbb bekövetkezik. Ám szerencsére a probléma könnyen elhárítható a lámpák polírozásával, ami túlnyomórészt a legjobb megoldás.

A polírozás során megszüntetjük az oxidációt, és egy új UV álló bevonattal látjuk el a fényszórókat.

A fényszórók helyreállítása eredeti állapotukba nem csupán a gépkocsi esztétikai megjelenését fokozza, hanem, ami még sokkal lényegesebb, biztonságot ad a benne ülőknek azáltal, hogy visszaállítjuk a lámpák azon képességét, hogy a kocsi előtt haladó objektumokat kitűnően világítsa meg.

Polírozáskor a lakkozásos vagy pasztás technológia között dönthetnek kedves vevőink.

lampaburapolirozas Országút

Lakkozás vagy paszta?

Elsőre a többségnek gondot jelenthet, hogy melyik technikát érdemes választani. Az alábbiakban megtekintheti a kettő közötti főbb eltéréseket.

Pasztás technika:

 • 7 lépcsőben történő polírozás után paszta kerül a fényszórókra
 • Kedvezőbb árú megoldás
 • Rövidebb ideig tartó hatás
 • Bő fél óra alatt elkészül

Lakkozás:

 • 7 lépcsőben történő polírozás végén kétkomponensű lakkot használunk
 • Kifogástalan UV védelem
 • Drágább eljárás
 • Hosszú távú hatás
 • 60 perc szükséges az elvégzéséhez

Mit nyerünk a fényszóró polírozással?

A fényszóró polírozás során nagymértékben járulunk hozzá a környezetvédelemhez, mivel nem hozunk létre felesleges hulladékot. Így ez környezetet kímélő módszer. Járulékos előnyei:

 • Jelentősen növeli a jó láthatóságot utazás közben
 • Fokozza járművének esztétikai megjelenését, ezáltal növelve értékét
 • Segíti járművének eladhatóságát
 • Kiküszöböli a költséges cserét
 • Műszaki vizsgára alkalmas a gépkocsi

Kiegészítő szolgáltatásaink Országút környékén

10 éves tapasztalatunk van a szélvédőjavítás és autóüveg csere területén is.

Ha járművét szeretné fóliáztatni, akkor is számíthat ránk, forduljon hozzánk bizalommal az elérhetőségeinken.

Időpont egyeztetése után akár ünnepnapon is állunk rendelkezésére, és helyszíni kiszállással is elvégezzük a kért fényszóró polírozást vagy egyéb szolgáltatást Országút környékén.